Mi az a REDO?

Beszélgetésindító a FENNTARTHATÓSÁG-ról

EDUKÁCIÓ a műanyag rasszizmus ellen

A JÓ DESIGN-nak mindenkihez el kell érnie

Elegáns, játékos és TARTÓS kiegészítő

Mi az a REDO?

Beszélgetésindító a FENNTARTHATÓSÁG-ról

EDUKÁCIÓ a műanyag rasszizmus ellen

A JÓ DESIGN-nak mindenkihez el kell érnie

Elegáns, játékos és TARTÓS kiegészítő

Mi is ez?

Ma már szinte mindenki ismeri a Zero Waste szemléletmódot, amely a fenntarthatóságra és a hulladék minimalizálására összpontosít. A ReDo ennek köszönhetően indult útnak, ezeket az egyedi kiegészítőket a lehető legegyszerűbben alkottam meg: egy szériagyártott alkatrész lézervágással keletkezett hulladék korongjait használom fel.

A szikrázóan csillogó plexi felülete azonnal elbűvölt, tudtam, hogy ebből készíteni kell valami hasznosat. Az alapanyag kiválóan kombinálható élénk színekkel, amelyek a nyaklánc esetében bőrszálak, a fülbevalóknál pedig gyöngyök formájában jelenik meg. Az ékszerek készítése során csak a korongok fúrásából adódik minimális hulladék, a bőrszálak és a fülbevaló ezüst szálainak méretre vágásnál nem keletkezik lehulló darab. 

Bár a műanyagoat sokan negatívan ítélik meg, valójában elkerülhetetlen részei mindennapi életünknek. A ReDo kiegészítők is arra ösztönöznek, hogy tudatosabban éljünk és hozzájáruljunk egy fenntarthatóbb életmód kialakításához.

Ki van a redo mögött?

Forintos-Berki Judit vagyok, designer, terméktervező mérnök, a ReDo ékszerek megalkotója. Kisgyerekes anyaként a Balaton csodálatos vidékén élvezem az életet a családommal.

Az én világomat a fenntarthatóság és az újrahasznosítás iránti szenvedély vezérli. A tervezéseim során a kreativitásomra, a funkcionalizmusra és a minimalizmusra helyezem a hangsúlyt, hogy létrehozzak olyan kézzelfogható vagy digitális termékeket, amelyek egyszerre praktikusak és esztétikusak.

Szeretek játszani a színekkel, és az inspirációt mindennapi életünk apró szépségeiből merítem. Legfőbb célom, hogy tervezéseim révén hozzájáruljak az emberek jó designhoz való mindennapi kapcsolódásához.

ÍRJ NEKEM

Ha kérdésed merül fel a termékekkel kapcsolatban, esetleg szívesen forgalmaznád az ékszereimet, kérlek keress elérhetőségeim egyikén:

A termékekről készült fotókat Szűcs Alexandra készítette.